ADIYAMAN / GÖLBAŞI - Gölbaşı İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Nis

İlçemiz Gölbaşı Devlet Hastanesi'nde görevli Fizyoterapi ve Diş Protez Teknikerleri tarafından öğrencilerimize meslek tanıtımı yapılmıştır.

Okulumuz öğrencilerine yaptıkları işler hakkında genel bilgiler vererek bir meslek seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini  açıklamışlardır.

-Meslek mensuplarının yaptığı temel faaliyetler

-Mesleğin gerektirdiği nitelikler

-Çalışma ortamı

-Çalışma koşulları

-Çalışanlarda aranan nitelikler

-Mesleğe giriş

-İlk işe giriş

-Kazanç

-İş bulma olanağı ve mesleğin geleceği vb. konularda bilgi vermişlerdir.

Öğrencilerimizin bilgi sahibi olmasına ve motive olmalarına katkı sağlayan meslek çalışanlarımıza teşekkür ederiz.

Nis

Sıfır Atık konulu etkinliğimiz, Gölbaşı Doğa Parkında, dönüşümü kendiliğinden olmayan ya da uzun zaman alan atıkların toplanarak farkındalık oluşturma etkinliği düzenlenmiştir.

Kaymakamımız Sayın Tarık Buğra SEYHAN,

Milli Eğitim Müdür Vekilimiz Adil KÂHYA, Şube Müdürlerimiz Mustafa KÜÇÜKASLAN ve Ali DURMAZ  okulumuzu ziyaret etti. Okulumuzun Eğitim-öğretim durumları hakkında Okul Müdürümüz Hüseyin ZORLU'dan bilgi alan Sayın Tarık Buğra SEYHAN, sınıflarımızı  ziyaret ederek öğrencilerimiz ile sohbet etti. Daha sonra okulumuz öğretmenleri ile toplantı gerçekleştirdi.

Mrt

Okulumuz Rehberlik Servisi tarafından 'Dijital Dünyanın Riskleri' ve 'Motivasyon' konulu pano hazırlanmıştır.

Mrt

Gölbaşı  Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nde görev yapmakta olan Sosyolog ve Psikolog tarafından okulumuz öğrencilerine

"Akran Zorbalığı" ve "Teknoloji Bağımlılığı" konulu seminer verildi.

Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda "Ben Her Yerde Varım" Projesi yürütme ekibi oluşturulmuş ve ekte belirtilen Sosyal Etkinlik Projesi Uygulama Planı hazırlanmıştır.

Mrt

Üstün bir mücadele ve kahramanlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrası, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un “Kahraman Ordumuza” hitaben yazmış olduğu İstiklal Marşımızın kabulünün 103. Yılı.

Okulumuzda 12 Mart "Mehmet Akif Ersoy'u Anma ve ve İstiklal Marşı'nın kabulü"programı gerçekleştirildi. Düzenlenen programa Kaymakamımız Sayın Tarık Buğra SEYHAN, Belediye Başkan Vekili Mehmet ORUÇ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh ÖZDEMİR, İlçe protokolü, Okul İdarecileri,öğretmen ve öğrencilerimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program Okul Müdürümüz Hüseyin ZORLU'nun günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti. Ardından Kaymakamımız Sayın Tarık Buğra SEYHAN günün anlam ve önemini anlatan konuşmasını yaptı. Okulumuz edebiyat zümresi ve diğer öğretmenlerimizin de desteğiyle hazırlanan programımız Mehmet Akif Ersoy'un biyografisi ve edebi kişiliğini anlatan belgeselin gösterimi ve öğrencilerimizin oratoryo gösterisiyle sonlandırıldı. Okulumuz bünyesinde emeği geçen okul idaresi,öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda Deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz

Mrt

Sosyal Sorumluluk Programı kapsamında oluşturduğumuz "Sağlıklı Yaşam Sağlıklı Gelecek"adlı projemiz dolayısıyla   TOKİ konteyner kentte ikamet eden 50 yaş üstü,engelli ve yatağa bağımlı  vantandaşlarımıza 12. Sınıf öğrencilerimiz tarafından tansiyon ve şeker ölçümü yapıldı.

Yapılan ölçümlerde sonuçları riskli çıkan kişilere Sağlık Hizmetleri Öğretmenlerimiz Şermin Özdemir ve Ebru Güven tarafından bilgilendirmeler yapıldı.  Ölçümler sonucunda tansiyon, şeker hastası olan vatandaşlarımız muayene ve kontrol amaçlı hastaneye yönlendirildi  ve bu kişiler ile  hastanede  staj görevinde olan öğrencilerimiz tarafından gerekli ilginin ve yardımın sağlanması konusunda görev paylaşımı gerçekleştirildi. Projemiz adına Konteyner kentte ikamet eden 50 yaş üstü vatandaşlarımız için ilerleyen haftalarda da  ziyaretler gerçekleştireceğiz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda görev yapmakta olan öğretmenlerimize iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Öğrencilerle sosyal etkinlikler kapsamında düzenlenen Disiplinler arası Matematik Fizik Tabu oyunuyla eğlenceli vakit geçirip konuların temel kavramlarını pekiştirmiş oldular.

Emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda geri dönüşüme daha fazla atık kazandırmak ve öğrencilerimizde geri dönüşüm farkındalığı oluşturmak amacıyla Sosyal sorumluluk kulübü öğrencileri ile geri dönüşüm köşesi oluşturduk. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuzda "Kariyer Planlaması" ile ilgili sunum gerçekleştirildi. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.